In 2020 is het 100 jaar geleden dat de Koninklijke Kunstkring Alexis Pierloz, het levenslicht zag. Deze vereniging fusioneerde in 2007 met de Katholieke Harmonie St. Cecilia.

Beide maatschappijen besloten de krachten te bundelen: de Koninklijke Harmonie Hasselt was geboren. Deze naam verwees niet alleen naar de Hasseltse roots van beide verenigingen, maar was ook een neutrale naam om andere Hasseltse muziekmaatschappijen uit te nodigen en deel te laten nemen tot de vorming van een sterke Hasseltse harmonie.

Vandaag telt de vereniging zowat 80 leden waaronder leden met meer dan 65 jaar muziekervaring: Het orkest met een 40-tal muzikanten onder leiding van dirigent Jos Meynen, een korps van ongeveer 10 trommelaars met instructeur Kristof Lemmens en een majorette groep van een 20-tal leden aangestuurd door Ann Swerts. Dit geheel wordt aangevuld met bestuursleden, vaandrigs en vaste helpers.

De Koninklijke Harmonie Hasselt verzorgt jaarlijks een nieuwjaarsconcert in het conservatorium en tal van andere concerten bij verschillende gelegenheden. Zij begeleidt ook optochten in Hasselt bij carnaval, meiavond, speculaasfeesten, jeneverfeesten, onthaal kerstman etc.

Er ontstond de laatste jaren een samenwerking met de Koninklijke Harmonie Demergalm Godsheide, de Koninklijke Fanfare St. Cecilia Kermt en de muziekvereniging Het Spoor Hasselt om de volgende optochten samen te begeleiden: 8 mei (herdenking Bevrijding), 21 juli (nationale feestdag), 11 november (wapenstilstand) en de zevenjaarlijkse ommegangen van de Virga Jessefeesten.

Wij blijven dan ook werken en duimen voor een mooie muzikale toekomst, samen willen we Hasselt muzikaal op de kaart blijven zetten.

K.H.H.


Contact info

Secretariaat: Kempenhof 37 3500 Hasselt